nl

Actualiteit


KNUT – The Kenya National Union of Teachers

Op 24 januari 2019 sloot de KNUT – the Kenya National Union of Teachers – opnieuw aan bij de Central Organisation of Trade Unions (COTU-K). Dit na een afwezigheid van 50 jaar. Hierdoor wordt de Keniaanse confederatie in één klap meer dan 200.000 leden sterker.

Artikel lezen

De Algemene Centrale schaart zich achter de Congolese werknemers

De Democratische Republiek Congo blijft een land dat geconfronteerd wordt met kolossale socio-economische en democratische uitdagingen. Ondanks een enorm potentieel aan natuurlijke grondstoffen en hydro-elektrische energie blijft de situatie sinds jaren ongewijzigd. Ondanks een sprong van 10 punten in de door de UNDP gepubliceerde rangschikking 2015 van de index van menselijke ontwikkeling, blijft de socio-economische situatie van de DRC verontrustend.

Artikel lezen

De live match tussen HORVAL en Backus tegen AB-InBev

Er was eens een onderneming, AB-InBev genaamd, die haar imperium ver over de oceanen uitbreidde en die dacht overal ter wereld helemaal haar zin te kunnen doen. Met de Wereldbeker in aantocht, zeiden al haar ondertussen volwassen geworden kinderen: “Er moet meer bier zijn tijdens al die matchen! Laten we het tempo opdrijven”.

Artikel lezen

Uitdagingen van het syndicalisme in de DRC

De Democratische Republiek Congo staat al maanden in de schijnwerpers en werd vanuit zeer diverse invalshoeken geanalyseerd door de traditionele media en binnen de nationale en supranationale politieke middens. We moeten toejuichen dat in deze talrijke debatten de eigen geschiedenis aan bod komt, maar we betreuren de bijna stelselmatige afwezigheid van Congolese werknemers en werkneemsters in deze analyses.

Artikel lezen
libero. neque. libero Praesent dolor. velit,